Association for Applied Animal Andrology

ICAR Satellite Meeting (In-Person)


Saturday, June 25th in Bologna, Italy

In addition to our virtual conference, 4A is also hosting a one-day meeting to be held in Bologna prior to ICAR 2022. After so long apart we are excited to host this in-person meeting at ZanHotel Europa, Bologna, Italy!

Registration includes:

  • Access to in-person presentations
  • A hard-copy of conference proceedings
  • Refreshments
  • Attendance to the 4A AGM (4:30PM Saturday, June 25th)
  • Access to virtual conference proceedings and recorded presentations
  • Option to attend informal dinner (US$75/head, Restaurant Napoli)

Registration for the in-person conference is separate to the virtual meeting.

Please contact animalandrology@gmail.com for more information on how to register.

Pricing:

  • Professional Registration US$200
  • Trainee* Registration US$100

*Includes undergraduates, post-graduates and interns

Registrations open!


Unable to join us in person? Find out more about our virtual meeting here!





Event Schedule


Time
(Bologna, CEST)

Session Details

9:00 AM

Artificial intelligence model to detect male-factor sub/infertility

Speaker: Karl Kerns (USA)
Duration: 9:00 - 9:45 (45 min)

9.45 am

New mechanisms for redox regulation in stallion spermatozoa: Links to metabolism

Speaker: Jose Ortiz Rodriguez (Esp.)

Duration: 9:45 - 10:30 (45 min)

10.30 am

Coffee Break

(30 min)

11.00 amCRISP2 plays a role in the decondensation and destruction of the perinuclear theca in fertilized pig oocytes.

Speaker: Bart Gadella (Netherlands)

Duration: 11.00 - 11:45 (45 min)

11:45 AM

Antisperm antibodies; is there a relation with fertility?

Speaker: Maria Ferrer (USA)

Duration: 11:45 - 12:30 (45 min)

12.30 pm

Lunch Break

(75 min)

1.45 pm

Continuing Education in Animal Andrology

Speaker: Peter Chenoweth (Aus.)

Duration: 1:45 - 2:30 (45 min)

2.30 pm

Mammalian Sperm Metabolism

Speaker: Diego Bucci (Italy)

Duration: 2.30 - 3:15 (45 min)

3.15 pm

Coffee Break

(30 min)

3.45 pm

Horse andrology: Managing the Breeding Season

Speaker: Zamira Gibb (Aus.)

Duration: 3.45 - 4.30 pm (45 min)

 4.30 pmHistory and management of a breeding stud: Evolutions and perspectives

Speaker: Gaetano Mari (It.)

Duration: 4.30 - 5.15 pm (45 min)

 5.30 PM   Association for Applied Animal Andrology A.G.M
 Evening

 Dinner (Optional) Napoli Restaurant



Payment information:

     PayPal: regofee@animalandrology.org (preferred payment method)

Electronic Bank TransferCanadian Imperial Bank of Commerce, Account, Lethbridge AB T1J4A5. A/C 00039 02-23514; Transit: 00039 Bank: 010; BIC/SWIFT: CIBCCATT Routing number: 026009593; ABA number: 026009593

       Wire Transfer: please inquire at animalandrology@gmail.com

Questions?  please contact the 4A Secretariat at AnimalAndrology@gmail.com.              
 



Connect with us!

Powered by Wild Apricot Membership Software